Güne Enerjik Olarak Başlamak İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

Güne Enerjik Olarak Başlamak İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

Yoğun iş hayatı ve çalışma temposu sebebiyle herkes, enerjiye ihtiyaç duyar. İhtiyaç duyulan enerjiye sağlıklı ve düzenli kahvaltı yaparak ulaşılabilir. Peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel gibi enerji değeri yüksek besinlerden oluşan bir kahvaltı sofrası sayesinde gününüzü daha enerjik ve mutlu geçirebilirsiniz. Bu yazımızda ‘Güne Enerjik Olarak Başlamak İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?’ sorusunun cevabını arayacağız.

Güne enerjik başlamak ve bu enerjinin gün boyunca sürmesi için gereken ilk adım, doğru ve düzenli beslenme alışkanlığıdır. Kahvaltı alışkanlığı bulunan kişiler, gün içerisinde kendilerini daha enerjik ve zinde hissederler. Vitamin, protein, yağ, kalsiyum bakımından zengin olan besinleri kullanarak kendinizi tüm gün enerji dolu hissedersiniz. En çok enerji veren gıda maddeleri arasında yer alan Omega 3 ve B vitamini bakımından zengin besinlerin tüketimine ayrıca önem vermek gerekir.

Beyaz Peynir

Kalsiyum ve protein bakımından zengin beyaz peynir, enerji değeri en yüksek peynir çeşitleri arasında yer alıyor. Kahvaltı sofranıza beyaz peyniri dahil ederek ve bir dilim tüketerek gününüzün daha enerjik geçmesi için bir adım atabilirsiniz.

Yumurta

Yumurtanın hem sarısı hem de akı, insan sağlığı için oldukça faydalı maddelerden oluşuyor. Yumurta sarısı, insan vücudu için gerekli olan vitaminleri ve fosfor, selenyum, iyot gibi minerallari barındırıyor. Yumurta akı ise, protein bakımından oldukça zengindir. Günlük ihtiyaç duyulan protein, mineral ve vitaminlerin pek çoğunu karşılayan yumurta, kahvaltıların vazgeçilmezi olamayı hak ediyor.

Elma

Lifli bir meyve olan elmayı hazmetmek, diğer meyvelere oranla daha uzun sürdüğü için alınan enerji daha uzun süre kullanılabilmektedir. Gün boyu size enerji sağlayacak elmayı kahvaltınıza dahil edebilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde de ara öğün olarak tüketeceğiniz elma, dikkatinizi toparlamanıza ve enerji kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Badem

Enerji kaynağı olarak tanımlanabilen kuruyemişler içerisinde en çok enerji veren, bademdir. Magnezyum, yüksek miktarda E vitamini ve protein içeren bademi günün her saatinde tüketebilirsiniz. Güne enerjik olarak başlamak istiyorsanız kahvaltılarınıza ve kahve yanına atıştırmalık olarak ekleyebilirsiniz.

Kahve

Güne enerjik başlamak ve gün içerisinde zinde olmak demişken kahveden bahsetmemek olmaz. İçeceğiniz bir kahve sizi uykunuzdan ayılmanıza, dikkatinizi toplamanıza, zinde olarak güne başlamanıza yardımcı olabilir.

Su

Ve tabi ki su! Gün içerisinde yeteri miktarda su tüketilmemesi durumunda, enerjiniz düşebilir ve kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Yorgun uyanmanın ve uykudan ayılamamanın nedeni, su tüketiminin azlığı olabilir. Bu sebepten dolayı hem uyandığınızda hem de gün içerisinde su tüketimine önem vererek enerjinizi yüksek tutabilirsiniz.