Tahin ve Pekmezin Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Tahin ve Pekmezin Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Ayrı ayrı tüketildiklerinde de vücut için pek çok fayda sağlayan tahin ve pekmez ikilisi, birlikte tüketildiğinde besin değerlerinin ve antioksidan yapısının artmasıyla daha sağlıklı bir hale geliyor. Muhteşem ikili tahin ve pekmez, vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve böylece hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olur. Havaların soğuuğu kış mevsiminde daha sık tüketilen ikiliden, her gün iki kaşık yerseniz kendinizi daha dinç ve enerjik hissederseniz. Peki düzenli olarak tüketildiğinde vücuda ne gibi faydaları olacaktır?

Tahin ve Pekmezin Faydaları

  • Düşük kan değerlerine sahip olan kişilerin düzenli olarak tahin pekmez tüketmesi önerilir. Nedeni ise, tahin pekmezin kan yapıcı özelliğe sahip olmasıdır.
  • Tahin pekmez, toksinlerin vücuttan atılmasında görev oynayan antioksidan bakımından zengindir. Böylece vücutu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklık sisteminde gelişmesinde önemli bir etkiye sahiptir.
  • Mineral ve vitamin bakımından zengin olan şifalı ikili, vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin büyük kısmını günlük olarak tek başına karşılayabilmektedir.
  • Damarlarda oluşan tıkanıklık ve sertlik gibi durumları engeller ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Bu sayede de kalp sağlığını korur.
  • Yara ve yanık izlerinin daha çabuk bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
  • Tahin pekmez, anne sütünü arttırıcı özelliğe sahiptir.

Sayısız faydası bulunan şifa kaynağı tahin pekmezin bazı faylarını sıraladık.

Tahin Pekmez Nasıl Tüketilmelidir?

Vücudu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklık sistemini güçlendiren tahin pekmez ikilisinin, 7’den 70’e herkes tarafından tüketilmesi gerekir. Her besinde olduğu gibi tahin pekmezinde fazlası zararlıdır, bu yüzden ölçülü ve bilinçli tüketmek gerekir. Özellikle güne başlarken kahvaltılarda tüketilmesi önerilen tahin pekmezin çocuklar için 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinler için 1-2 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

Üzerine fındık, ceviz ekleyerek daha sağlıklı ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde çocuklarınıza da tahin pekmez yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

Ancak kalp, şeker gibi hastalıklara sahip olan kişilerin doktora danışmadan muhteşem ikili tahin pekmezi tüketmeleri sakıncalı olabilir.