Sağlığınızı Korumak İçin Tüketmeniz Gereken 10 Besin Önerisi

Sağlığınızı Korumak İçin Tüketmeniz Gereken 10 Besin Önerisi

Sağlıklı ve uzun yaşamanın anahtarı, düzenli ve dengeli beslenmektedir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme önerileriyle daha sağlıklı olabilir, hastalıklardan korunabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam sürmek için öyle faydalı besinler var ki düzenli ve dengeli tüketilmesiyle mucizeler yaratıyor. Sizler için bu besinleri ve faydaları sıraladık. Sağlığını korumak isteyenlerin öğünlerine dahil etmesi gereken 10 mucizevi besin;

  • Zeytinyağı

Akdeniz beslenme tipini herkes duymuştur. Bu kadar sağlıklı kabul edilmesinin nedeni ise, bol bol zeytinyağı içermesi. Kalp sağlığını koruyan, tansiyonu ve kolestrolü dengede tutan, mide rahatsızlarını iyileştiren zeytinyağı, sağlık için oldukça önemli bir besindir.

  • Bal

Soğuk algınlığına, öksürüğe, kalp rahatsızlıklarına iyi gelen bal, bağışıklık sistemini güçlendirir ve ayrıca kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenize yardımcı olur. Aşırıya kaçmadan günlük olarak tüketeceğiniz bal, sağlığınız için çok faydalıdır.

  • Peynir

Vücudun protein ihtiyacını karşılayan peynir, doğal enerji kaynağıdır. Sindirim sistemine, boşaltım sistemine, hafızaya, kalbe kısacası tüm vücuda sayısız faydaları bulunuyor. Özellikle kahvaltılarda peyniri eksik etmemek gerekir.

  • Somon

En iyi Omega 3 kaynağı olan somon, kolestrolü dengede tutarak kalp sağlığını korur. D vitamini, protein ve kalsiyum deposudur. Bu maddeler vücudun ihtiyaç duyduğu maddelerdir. Bu yüzden somon tüketimine önem vermelisiniz.

  • Portakal

C vitamini deposu olarak bilinen portakal ayrıca stres hormonunu dengeleyerek daha huzurlu bir gün geçirmenize olanak sağlıyor.

  • Ispanak

Kalsiyum, demir, protein ve A vitamini deposu olan ıspanak, tüm vücut için faydalıdır. Başta ıspanak olmak üzere sebze tüketmek, sağlığı korumak için önemlidir.

  • Domates

Akciğer, meme, prostat, kolon kanserleri ile savaşma özelliğine sahip olan domates, çiğ ve hafif pişirilmiş şekilde günlük tüketilebilir.

  • Ceviz

Damarlar ve kolestrol için oldukça faydalı olan ceviz, içerisinde pek çok besin değeri barındırığı için genel sağlık için harika bir besindir.

  • Kivi

Portakaldan iki kat daha fazla C vitaminine sahip olan kivi, tek başına bir öğün gibidir. Potasyum ve lif bakımından zengindir.

  • Enginar

Sindirim kolaylaştıran ve toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan lif bakımından zengindir. Kolestrolü dengeleyerek kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.