Zeytinin Bozulmaması İçin Nasıl Saklamalısınız?

Zeytinin Bozulmaması İçin Nasıl Saklamalısınız?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin, içinde tuz bulundurduğu için bozulmaya müsaittir. Bu yazımızda zeytinin doğru koşullarda muhafaza edilerek uzun süre bozulmadan kalmasına değineceğiniz. Siz de zeytini bozulmadan nasıl saklayacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte hem yeşil hem de siyah zeytin için bu soruların cevaplarını derledik.

Yeşil Zeytinin Saklama Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Kahvaltıların en sevilen ve tüketilen lezzetleri arasında yer alan yeşil zeytinin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi için, salamura suyun içerisinde olması gerekir. Açık zeytin alıyorsanız da poşetin yarısına kadar su doldurarak yeşil zeytini muhafaza edebilirsiniz.

Özellikle limonla tüketildiğinde oldukça lezzetli olan yeşil zeytini limonlarken dikkat edilmesi gereken nokta vardır. Limon, yeşil zeytinin bozulma sürecinin hızlandıracağı için tüm poşete dökülmemeli, sadece tüketilecek miktara dökülmelidir.

Tüm zeytin çeşitlerinde olduğu gibi yeşil zeytini de serin ve güneş ışığı almayan ortamda ağzı kapalı olarak muhafaza etmek en doğru yöntem olur.

Siyah Zeytinin Bozulmaması İçin Nasıl Saklamalısınız?

Hangi zeytin çeşidini alırsanız alın, kullanım koşullarına uyarak tüketim süresini arttırabilirsiniz. Örneğin; siyah zeytini tenekede alıyorsanız zeytinlerin sık sık hava almasını önlemeli ve birkaç gün tükeceğiniz miktarda alarak farklı bir kavanozda saklamalısınız. Böylece siyah zeytini bozulmadan daha uzun süre tüketebilirsiniz. Ayrıca tenekedeki zeytinlerin küflenmemesi için, üzerilerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Satın aldığınız zeytinlerin tuzlu olması durumunda ise, zeytinleri yıkayarak tekrar yerine koyabilirsiniz. Günlük tükeceğiniz miktarda siyah zeytini kaseye alarak tekrar durulayıp kullanabilirsiniz. Böylece siyah zeytini bozulmadan daha uzun süre tüketebilirsiniz. Yeşil zeytinlere oranla oldukça hassas olan siyah zeytinleri saklarken tuz ve su miktarına dikkat etmek gerekir.

Böylece siyah ve yeşil zeytinin saklama koşulları hakkında birtakım bilgileri sizlere sunduk. Siz de bu bilgileri göz önünde bulundurarak zeytinlerinizi muhafaza ederseniz zeytinin kullanım süresini uzatabilir ve aradan zaman geçmesine rağmen aynı lezzetle zeytini tüketebilirsiniz. Şifa deposu olan zeytin, uzun süre bozulmadan ve küflenmeden kahvaltı sofranızda yerini alacaktır.