Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Tüketilmesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Tüketilmesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Vücudu hastalıklara karşı koruyan savunma mekanizması olarak adlandırılabilen bağışıklık sisteminin güçlü olması, düzenli ve dengeli beslenme ile doğru ilişkilidir. Özellikle mevsim geçişlerinde daha fazla karşılaşılan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç vardır. Peki bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir, beslenmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu soruların cevabını, yazımızda bulabilirsiniz.

Süt ve Süt Ürünlerini Sofralarınızdan Eksik Etmemelisiniz.

Sağlık için pek çok faydası bulunan süt ve süt ürünleri, bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi gereken besinler arasında da karşımıza çıkıyor. Peynir çeşitleri, yoğurt, kefir, süt tüketimine özen göstererek günlük beslenme rutininize dahil edilmelisiniz. Ayrıca probiyotik özelliğe sahip olan kefir ve yoğurt, bağırsak florasını geliştirerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor.

Bol Bol Meyve ve Sebze Tüketmelisiniz.

Sahip oldukları antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğe sahip olan meyve ve sebzeler, mikroplara karşı vücudu korur ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. C vitamini bakımından zengin portakal, mandalina, kivi, çilek; E vitamini bakımından zengin olan ceviz, badem, fındık; A vitamini bakımından zengin olan bal kabağı, havuç, enginar, domates, brokoli gibi sebze ve meyvelerin tüketimine önem vererek günlük beslenme alışkanlığınıza dahil etmelisiniz.

Doğal Antibiyotik, Sarımsak

Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra yüzyıllardan beri insan sağlığı için kullanılan sarımsak, allicin içerdiği için güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Böylece bağışıklık sistemini destekleyerek pek çok hastalığın önlenmesinde rol oynar.

Su Tüketimini Azaltmayın.

Sonbahar aylarında hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak su tüketimi de azalıyor. Fakat vücudun her mevsim suya ihtiyacı olduğunu belirterek günde en az 2 litre su tüketmek gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca su içerek gripten de korunabilirsiniz.

Yeşil Çay Tüketebilirsiniz.

Antioksidan etki göstererek bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük rol oynayan yeşil çayı, günde iki üç defa tüketebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kalbi de güçlendirir ve kan şekerini dengeler.